Bel ons op: 0172 - 44 06 80
Whatsapp: (Altijd bereikbaar) 06 - 14 60 06 58
Kontrast auto

Over ons

Met 30 jaar ervaring een begrip in Alphen & omstreken

Kontrast Verkeersopleidingen heeft al 30 jaar ervaring en is inmiddels gegroeid tot een belangrijk begrip voor wat betreft degelijke en verantwoorde verkeersopleidingen. In deze 30 jaar heeft ons opleidingsgebied zich uitgestrekt van Gouda tot Leiden. Een goede rijopleiding is de basis voor een veilige toekomst op de weg. Het gaat erom dat je leert rijden op een veilige, verantwoorde en sociale wijze en niet dat je ‘even het rijbewijs haalt’.

Kontrast Verkeersopleidingen is in principe op elk moment van de dag te bereiken. Ons deskundige team staat klaar om al je vragen vrijblijvend te beantwoorden.

Instructeurs

Ons team bestaat uit drie enthousiaste rijinstructeurs die je graag helpen bij het slagen voor jouw rijbewijs. Ons team heeft uitgebreide talenkennis waardoor je begeleid kunt worden in de talen Nederlands,  Engels, Spaans en Papiaments. Lees op deze pagina meer over onze instructeurs.

Renny Angela

Rennie Angela

Rennie Angela, de grappenmaker van Alphen aan den Rijn en de clown binnen Kontrast. Streeft naar de hoogste slagingspercentage binnen Kontrast. Hoe doet hij dit? De leerling moet een tegenprestatie leveren bij het niet behalen van hun rijbewijs in 1 keer. Uiteraard halen zij het in 1 keer want dan moet HIJ een tegenprestatie leveren en het zijn vaak niet van de meest eenvoudigsten!

 • Rijdt in een Skoda Octavia
 • Cat. B (Auto)
 • Cat. A (Motor)
 • Spreekt de talen: Nederlands, Engels, Papiaments,Spaans
Len Angela

Len Angela

Ghislaine (Len) Angela, de liefste onder de instructeurs.  Elke leerling is haar dochter of zoon. Leeft intens met ze mee en bij goed of slecht nieuws bij CBR zitten leerling en instructrice te janken van blijdschap of verdriet. “Ik huil liever van blijdschap dus daar werk ik ook voor!” aldus Len

 • Rijdt in een Volkswagen Polo
 • Cat. B (Auto)
 • Is gespecialiseerd in bijzondere gevallen bv. rij-angstigen, slechthorenden tot doven, kandidaten met enige handicap
 • Spreekt de talen: Nederlands, Engels, Spaans en Papiaments.
Jesse Blaauw

Jesse Blaauw

Mijn naam is Jesse Blaauw. De nieuwste aanwinst voor het Kontrast team! Ik ben geboren en getogen in Alphen aan den Rijn. Mijn vrienden/familie zouden mij omschrijven als iemand met geduld, sociaal, een mensen mens en veel humor. Uiteraard word er bij de lessen wel iets van je verwacht met ruimte voor af en toe een geintje.

Samen gaan wij opzoek naar wat voor jou een passende leerweg gaat zijn in het leren rijden!

Heel leuk als ik jou bij mij in de auto mag ontvangen. Er samen voor te zorgen dat jijzelf veel en veilige kilometers op de weg zal gaan maken!

 • Rijdt in een Volvo
 • Cat B (Auto)
 • Spreekt de talen: Nederlands, Engels.

Garanties van Kontrast

De garantie dat jij in 1 keer slaagt kunnen we je natuurlijk niet geven. Toch zijn er een aantal punten waarop wij wel garantie kunnen geven. Punten die vaak niet zo nauw worden genomen. Dit kunnen wij jou garanderen;

 • Kontrast is transparant. ‘What you see = What you get!’ Wij maken duidelijke afspraken met onze leerlingen en leggen deze vast in onze lesovereenkomst. Hierdoor weet een leerling niet alleen haar rechten maar ook de plichten van Kontrast en visa versa.
 • 97% van de rijlessen beginnen stipt op tijd. Mocht het voorkomen dat onze instructeurs niet op tijd zijn, zal de tijd in overleg met de leerling zo spoedig mogelijk worden ingehaald.
 • Kontrast geeft de leerling precies de lessen die wij denken dat hij/zij nodig heeft om het rijbewijs ïn ‘1 keer’ te halen. Het zakken heeft veel nadelige gevolgen. Bij de eerstvolgende herexamen(s) blijft de spanning steeds oplopen. Er moet toch verder gelest worden wil de leerling zijn/haar kansen vergroten om het te halen en de herexamenkosten moeten weer betaald worden.
Kontrast Verkeersopleidingen wagenpark
rijschool alphen aan den rijn

Lesmethode

Hier volgen enkele punten waar je op moet letten als je voor een degelijke rijopleiding wil gaan en waar voor je geld krijgt. Klik op één van de vgolgende onderwerpen voor een beschrijving of scroll naar beneden.

Kontrast Verkeersopleidingen

 • is persoonlijk
 • komt afspraken na
 • heeft een hoog slagingspercentage
 • maakt gebruik van een instructiekaart
 • biedt de mogelijkheid voor een Tussen Tijdse Toets (TTT)
 • laat leerlingen niet langer lessen dan noodzakelijk is
 • geeft lessen in meerdere talen
 • geeft begeleiding aan mensen die slechthorend zijn, mensen met rijangst, examenvrees of dislexie
 • doet alles zorgvuldig en met plezier

Kontrast is persoonlijk

Door onze persoonlijke benadering en uit vele gesprekken met leerlingen, is gebleken dat er bij veel nieuwe leerlingen;

 • een behoorlijke drempel aanwezig is om uiteindelijk over te gaan tot het nemen van rijlessen;
 • ze vervolgens niet weten waar ze de opleiding het beste kunnen gaan volgen;
 • ze niet durven te bellen naar de rijschool van hun keuze.

De redenen kunnen zeer uiteenlopend zijn. Maar steeds komt één punt weer naar voren… de angst voor het onbekende. Wij doen ons uiterste best om de leerling bij het eerste contact prettig en thuis te laten voelen. Hoe wij dat doen? De beste manier om daarachter te komen is door het zelf uit te proberen via ons tel. nr. (0172) 44 28 29 of kom gewoon even langs.

Jij moet je tijdens de lessen veilig en op je gemak voelen. Om dat doel te bereiken moet iedere instructeur over een goede portie mensenkennis beschikken. Per leerling passen wij ons aan en geven de opleiding op een manier waar jij er het meest en snelst van leert.

Kontrast komt afspraken na

Afspraken zijn er om na te komen. Dit is het motto van Kontrast. Wij staan op de afgesproken datum en tijd voor de deur met steeds dezelfde instructeur en dezelfde auto. Mocht het onverhoopt toch voorkomen dat het niet mogelijk is om op de afgesproken tijd aanwezig te zijn door bijvoorbeeld een opgelopen vertraging door file, dan stellen wij je gelijk op de hoogte en zorgen voor een passende oplossing om de verloren tijd weer in te halen.

Kontrast heeft een hoog slagingspercentage

Kontrast Verkeersopleidingen zit hoger dan het gemiddelde slagingspercentage bij het CBR Leiden. Ook met een Tussentijdse toets (proefexamen) scoren wij beter dan het gemiddelde.

Kontrast verkoopt ook  Theorie boeken

Bij Kontrast zijn er, behalve boeken voor alle categorieën, ook andere theorie leermiddelen beschikbaar zoals CD-Roms en theorie examentrainingspakketten.

Kontrast maakt gebruik van een instructiekaart

Kontrast maakt bij alle rijlessen gebruik van een instructiekaart. Deze kaart wordt na afloop van de lessen samen met jou ingevuld en besproken. Hierdoor kun jij zelf je vorderingen bijhouden. Tevens wordt er gelijk een afspraak gemaakt voor een volgende les en op deze kaart genoteerd.

Kontrast biedt de mogelijkheid voor een Tussentijdse toets

Echter, bij Kontrast is men niet verplicht om dit te doen. Een en ander gebeurt in goed overleg en nadat de pro’s en contra’s van zo’n TTT zijn besproken.
Op ongeveer twee derde van je opleiding adviseren wij aan de leerlingen om een Tussentijdse toets (proefexamen) te doen.
De voordelen hiervan zijn:

 • leerling en examinator leren elkaar in vroeg stadium kennen
 • angst en spanning zijn tijdens examen aanzienlijk minder
 • leerling krijgt te horen waar zijn/haar examinator op let tijdens examen (zwakke punten)
 • leerling ervaart een examen waarbij je niet hoeft te zakken of slagen
 • vrijstelling bijzondere verrichtingen indien deze voldoende zijn uitgevoerd
 • hierdoor bewezen grotere kans van slagen in 1 keer.

Kontrast laat leerlingen niet langer lessen dan noodzakelijk is

Jou extra lessen te laten nemen dan eigenlijk noodzakelijk is, is in onze ogen een slechte zaak. In eerste instantie om jou niet op extra kosten te jagen, maar ook om onze wachtlijst zo kort mogelijk te houden. Op deze manier kunnen wij iedereen goed en snel van dienst zijn.

Kontrast heeft geen wachttijden

Doordat onze instructeurs flexibel en slim inplannen kunnen zij altijd in overleg met jou een plek vinden om jou in te plannen.

Kontrast geeft lessen in meerdere talen

Communicatie tijdens de opleiding is erg belangrijk. Maar hoe communiceer je als je bijvoorbeeld de Nederlandse taal niet of nauwelijks beheerst?
De taalkennis van onze instructeurs is erg breed. Zo beheersen wij gezamenlijk de talen Nederlands,  Engels, Spaans en Papiaments.

Kontrast geeft bijscholing en begeleidt mensen die slechthorend zijn, mensen met rijangst, examenvrees of dyslexie

Rijles is meer dan iemand leren rijden. Kontrast Verkeersopleidingen begeleidt mensen die al een tijd niet meer gereden hebben en het dagelijkse verkeer niet meer gewend zijn. Zij gaan na een paar bijscholingslessen weer vol zelfvertrouwen de weg op. Door onze rustige manier van lesgeven, zijn wij ook in staat mensen met een rijangst te begeleiden en hun veilig de weg op te laten gaan. Ook mensen met een handicap, zoals bijvoorbeeld slechthorenden, kunnen bij ons lesnemen.

Kontrast doet alles zorgvuldig maar met plezier

Ervaring leert dat je niet zelfverzekerd achter het stuur zit als jij je niet prettig voelt bij de instructeur. Een prettige lesomgeving bevordert de prestaties van de leerling, en daar gaat het tenslotte om. Als je plezier hebt in de rijopleiding, stap je straks veel zelfverzekerder achter het stuur of op de motor.
Geen uitbranders van onze instructeurs, maar rustige en duidelijke aanwijzingen. Wij zullen je leren om te gaan met agressie op de weg. Waar je later, als je je rijbewijs hebt, heel veel aan zult hebben.