Bel ons op: 0172 - 44 06 80
Whatsapp: (Altijd bereikbaar) 06 - 14 60 06 58
Motor rijles Alphen aan den Rijn

Motorrijbewijs

Haal je motorrijbewijs bij Kontrast

Kontrast motorrijden  → Zeer handig om file’s te ontwijken in je dagelijkse leven.

Kontrast motorrijden → Geeft je een heerlijk vrij gevoel tijdens het rijden.

Kontrast motorrijden → Rij met je hart. Wij doen het met ons hart

 

Pakketten

Pakket A

€ 1724,-*
  • 22 lesuren
  • Inclusief AVB
  • Inclusief AVD

Pakket B

2204,-*
  • 30 lesuren
  • Inclusief AVB
  • Inclusief AVD

Losse Lessen

per 60 min                                             €60,-

per 90 min                                             €90,-

AVB.                                                       €184,-

AVD.                                                       €270,-

Muts voor onder de helm (verplicht)   €7,50

 

Motorrijles? Zo pak je dit het beste aan!

Het motorexamen is tegenwoordig verdeeld in twee categorieën:

Deel 1: Voertuigbeheersing (Bijzondere verrichtingen)
Deel 2: Verkeersdeelneming

Voertuig beheersing;
Dit zijn speciale oefeningen om de motorfiets te leren beheersen en onder controle te houden, tevens komt er veel kijk techniek bij kijken.
Kandidaten die in het verleden schakel brommer / scooter hebben gereden zullen voor voertuigbeheersing tussen de vijf en zeven lessen nodig hebben. Voor hen die helemaal geen ervaring hebben duurt het iets langer.
Het gedeelte voertuigbeheersing is verdeeld in clusters. De oefeningen zijn goed te doen, maar je moet er even gevoel voor krijgen. Bij aanvang van de lessen zullen wij het hier uitgebreid over hebben.

Verkeersdeelneming;
Het woord zegt het al, deelnemen aan het verkeer.
Velen denken hier veel te makkelijk over, ‘ach, ik heb al twintig jaar rij-ervaring en rij zoveel jaren schade vrij’. Toch is het anders rijden op een motorfiets in het verkeer dan met de auto. De motorfiets heeft immers nog steeds twee wielen en dus zijn wij als motorrijders veel kwetsbaarder.
Afhankelijk van hoe snel jij kan laten zien dat je veilig door het verkeer kan rijden en hoe snel je op ‘CBR niveau’ gebracht kan worden zal je tussen de 10 en de 15 lessen nodig hebben om aan je examen te kunnen beginnen. Leeftijd is hier wel aan gebonden.

Heel vaak krijgen wij de vraag; Wat is de beste periode om met lessen te beginnen?
Het zou verstandig zijn om rond de maanden oktober/november te beginnen met lessen. In de meeste gevallen heb je dan rond februari maar je rijbewijs. Op deze manier heb je meteen de kans om in het zomerseizoen een flink aantal kilometers te rijden. Als je in maart/april van start gaat en je zet er geen vaart achter, kan het zijn dat je ergens in juli/ augustus je rijbewijs haalt en dan komt er van rijden weinig terecht.

Lessen in die koude maanden? Mij niet gezien!
En toch kan het heel plezierig bij Kontrast Verkeersopleidingen, want wij hebben beschermende, warme kleding en verwarmde handschoenen. Zo leer je rijden onder verschillende weersomstandigheden.

Goed om te weten: Wij vinden dat motorrijden een hobby is en moet blijven. Als jij ervoor kiest om met lessen te beginnen aan het eind van het jaar dan zullen de lessen ALLEEN doorgang vinden als het weer daar geschikt en veilig voor is. Met teveel regen of harde wind, worden de lessen afgezegd. Lessen met een beetje regen of wind is leerzaam, maar het moet wel leuk en verantwoord blijven.

Heb je vragen over een opleiding? Bel gerust 0172-442829 of stuur een e-mail.
Wil je je aanmelden voor motorrijles? Klik hier.

Motor rijles Alphen aan den Rijn
Motorkleding bij Kontrast

Motoruitrusting

Wij hebben motoren in verschillende formaten voor lange en korte leerlingen. Ook beschikken wij over motoren in verschillende gewichtscategorieën. Op de rijschool hebben wij helmen, zomer- en winterhandschoenen, broeken en jassen in de maten S tot XXL om tijdens de lessen te gebruiken. Het enige wat de leerling moet meenemen is een paar stevige schoenen om mee te beginnen.

Op de rijschool beschikken wij over helm mutsen. Deze adviseren wij omwille van de hygiëne. De helm mutsen kosten €7,50 per stuk.