Lesmethode

Hier volgen enkele punten waar je op moet letten als je voor een degelijke rijopleiding wil gaan en waar voor je geld krijgt. Klik op één van de vgolgende onderwerpen voor een beschrijving of scroll naar beneden.

Kontrast Verkeersopleidingen

Kontrast is persoonlijk

Door onze persoonlijke benadering en uit vele gesprekken met leerlingen, is gebleken dat er bij veel nieuwe leerlingen;

De redenen kunnen zeer uiteenlopend zijn. Maar steeds komt één punt weer naar voren… de angst voor het onbekende. Wij doen ons uiterste best om de leerling bij het eerste contact prettig en thuis te laten voelen. Hoe wij dat doen? De beste manier om daarachter te komen is door het zelf uit te proberen via ons tel. nr. (0172) 44 28 29 of kom gewoon even langs.

Jij moet je tijdens de lessen veilig en op je gemak voelen. Om dat doel te bereiken moet iedere instructeur over een goede portie mensenkennis beschikken. Per leerling passen wij ons aan en geven de opleiding op een manier waar jij er het meest en snelst van leert.
Naar boven.

Kontrast komt afspraken na

Afspraken zijn er om na te komen. Dit is het motto van Kontrast. Wij staan op de afgesproken datum en tijd voor de deur met steeds dezelfde instructeur en dezelfde auto. Mocht het onverhoopt toch voorkomen dat het niet mogelijk is om op de afgesproken tijd aanwezig te zijn door bijvoorbeeld een opgelopen vertraging door file, dan stellen wij je gelijk op de hoogte en zorgen voor een passende oplossing om de verloren tijd weer in te halen.
Naar boven.

Kontrast heeft een hoog slagingspercentage

Kontrast Verkeersopleidingen zit hoger dan het gemiddelde slagingspercentage bij het CBR Leiden. Ook met een Tussentijdse toets (proefexamen) scoren wij beter dan het gemiddelde.
Naar boven.

Kontrast verkoopt ook  Theorie boeken

Bij Kontrast zijn er, behalve boeken voor alle categorieën, ook andere theorie leermiddelen beschikbaar zoals CD-Roms en theorie examentrainingspakketten.
Naar boven.

Kontrast maakt gebruik van een instructiekaart

Kontrast maakt bij alle rijlessen gebruik van een instructiekaart. Deze kaart wordt na afloop van de lessen samen met jou ingevuld en besproken. Hierdoor kun jij zelf je vorderingen bijhouden. Tevens wordt er gelijk een afspraak gemaakt voor een volgende les en op deze kaart genoteerd.
Naar boven.

Kontrast biedt de mogelijkheid voor een Tussentijdse toets

Echter, bij Kontrast is men niet verplicht om dit te doen. Een en ander gebeurt in goed overleg en nadat de pro’s en contra’s van zo’n TTT zijn besproken.
Op ongeveer twee derde van je opleiding adviseren wij aan de leerlingen om een Tussentijdse toets (proefexamen) te doen.
De voordelen hiervan zijn:

Naar boven

Kontrast laat leerlingen niet langer lessen dan noodzakelijk is

Jou extra lessen te laten nemen dan eigenlijk noodzakelijk is, is in onze ogen een slechte zaak. In eerste instantie om jou niet op extra kosten te jagen, maar ook om onze wachtlijst zo kort mogelijk te houden. Op deze manier kunnen wij iedereen goed en snel van dienst zijn.
Naar boven.

Kontrast geeft lessen in meerdere talen

Communicatie tijdens de opleiding is erg belangrijk. Maar hoe communiceer je als je bijvoorbeeld de Nederlandse taal niet of nauwelijks beheerst?
De taalkennis van onze instructeurs is erg breed. Zo beheersen wij gezamenlijk de talen Nederlands, Duits, Engels, Spaans en Papiaments.
Naar boven.

Kontrast geeft bijscholing en begeleidt mensen die slechthorend zijn, mensen met rijangst, examenvrees of dyslexie

Rijles is meer dan iemand leren rijden. Kontrast Verkeersopleidingen begeleidt mensen die al een tijd niet meer gereden hebben en het dagelijkse verkeer niet meer gewend zijn. Zij gaan na een paar bijscholingslessen weer vol zelfvertrouwen de weg op. Door onze rustige manier van lesgeven, zijn wij ook in staat mensen met een rijangst te begeleiden en hun veilig de weg op te laten gaan. Ook mensen met een handicap, zoals bijvoorbeeld slechthorenden, kunnen bij ons lesnemen.
Naar boven.

Kontrast doet alles zorgvuldig maar met plezier

Ervaring leert dat je niet zelfverzekerd achter het stuur zit als jij je niet prettig voelt bij de instructeur. Een prettige lesomgeving bevordert de prestaties van de leerling, en daar gaat het tenslotte om. Als je plezier hebt in de rijopleiding, stap je straks veel zelfverzekerder achter het stuur of op de motor.
Geen uitbranders van onze instructeurs, maar rustige en duidelijke aanwijzingen. Wij zullen je leren om te gaan met agressie op de weg. Waar je later, als je je rijbewijs hebt, heel veel aan zult hebben.