Kontrast

De Kontrast leerling

 • krijgt een informetiepakket
 • kan zelf zijn/haar rijlespakket samenstellen
 • mag ook in auto’s van andere formaten lessen
 • mag lessen bij meerdere instructeurs
 • leert om te gaan met agressie in het verkeer
 • kan/mag indien gewenst in andere examencentra af te rijden

Een informatiepakket bestaat uit:

 • een boek met informatie over de opleiding en handige tips met de bedoeling om de opleiding behoorlijk in te korten.
 • een lesovereenkomst met goede, duidelijke afspraken tussen Kontrast en de leerling.
 • een kopie gezondheidsverklaring ter voorbereiding op het examen
 • een leskaart om de afspraken en vorderingen van je lessen te bespreken en te noteren
 • een informatiefolder over het Nieuwe Examen Rijden

In het kader van een persoonlijke benadering en om kennis met onze leerlingen te maken wordt dit pakket een aantal dagen vóór de eerste les bij de leerling afgeleverd door zijn/haar instructeur/instructrice. Hierdoor is het ook minder eng om naar je eerste les te gaan.

Zelf een pakket samenstellen
Een pakket bestaat standaard uit een aantal lessen, een Theorie Trainingsboek, een TTT en examen. Maar het komt vaak voor dat een leerling ook een theorie spoedopleiding wilt volgen, of reeds een theorie certificaat bezit of geen TTT wenst, enz. In zo’n geval kan de leerling samen met kontrast en aan de hand van de aanwezige ervaring ook een pakket samenstellen. Geen probleem!

Lessen in andere lesauto’s
Soms lest een leerling in een kleine auto maar de ouders hebben een grote auto of andersom. Indien gewenst, kan deze leerling ook een aantal lessen in een andere auto nemen ter bevordering van het zelfvertrouwen, met name bij de bijzondere verrichtingen.

Lessen bij andere instructeur
Ook het lessen bij een andere instructeur is ter bevordering van het zelfvertrouwen en ter voorbereiding op het examen. Soms vindt de leerling het eng om ineens iemand anders dan de vertrouwde instructeur/instructrice naast zich te hebben. Om dit te verminderen laten wij onverwachts een andere instructeur de leerling ophalen. Let wel, dit doen we alleen in overleg met de leerling.

Agressie in het verkeer komt onze veiligheid absoluut niet ten goede en is bovendien altijd en overal volkomen zinloos!
In het verkeer kunnen we dat zeker niet gebruiken. Het is verspreiden van negatieve energie, en het vindt zijn oorsprong in een negatieve opmerking, kritiek of oordeel naar de ander toe. Dit zorgt voor irritatie wat vaak agressie tot gevolg heeft.
Op een speelse manier probeert Kontrast zijn leerlingen om te gaan met irritaties in het verkeer en beloont de leerling ook als ze dit bereiken. De beloningen kunnen oplopen tot een gratis les voor hun bereidheid, inzet en bereik van een positieve instelling. Lees meer hierover in de sectie een klaagvrije wereld op de home pagina van onze site!

Afrijden in ander examencentrum
Soms is een leerling bekender in de ene plaats dan in de andere en als ze dat wensen kunnen ze zelf hun examenplaats aangeven. We rijden af in Leiden, Gouda en Rijswijk. U mag het zeggen!!!